Jouw weg naar groei is een drietrapsraket.

Je begint met het verkrijgen van (strategisch) inzicht middels een marktanalyse en een organisatie-analyse. Je bepaalt het bedrijf dat je wilt zijn of worden en stelt daarmee de kaders voor toekomstige besluiten. Vervolgens stel je vast welke stappen nodig zijn om de groei te bewerkstelligen. Als duidelijk is waar jouw organisatie heen wil en via welke koers, is het tijd voor actie. Je gaat aan de slag om de volgende stap te zetten. En de volgende, en de volgende…

Fase 1 Groei-inzicht

De eerste fase is de onderzoeksfase, je krijgt inzicht in de groeipotentie van jouw bedrijf. Je kijkt naar de externe factoren die van invloed (kunnen) zijn op jouw bedrijf en bepaalt welke mogelijkheden de ‘buitenwereld’ biedt?

Vervolgens richt je de blik naar binnen om een goed beeld te krijgen van jouw bedrijf. Je kijkt op verschillende manieren naar de mensen en de middelen die beschikbaar zijn.

Tot slot leg je de externe mogelijkheden en de interne identiteit naast elkaar. Je weet welke positie in de markt het meest veelbelovend is voor jouw bedrijf. En je ziet de te zetten stappen richting de gewenste situatie. Je hebt groei-inzicht!

Een eerste inzicht in de groeipotentie van jouw bedrijf?
Doe de Performance Predictor.

Naar de
Performance Predictor

Fase 2 Groei in zicht

Met behulp van de inzichten maak je een plan richting jouw gewenste positie: Op welke markten ga je je richten? Welke producten of diensten ga je ontwikkelen? Welke distributiekanalen en communicatie zijn daarvoor nodig?

Maar je kijkt ook naar jouw bedrijf: Welke competenties en capaciteiten zijn nodig om succesvol te zijn? Welke middelen zijn er nodig om de producten en diensten te maken en verkopen? En heb je die al in huis? Hoe ga je de mensen en middelen vinden en financieren?

Heb je de antwoorden op deze vragen en de prioritering en investeringen in kaart gebracht? Dan kun je een planning maken, zodat je op elk moment weet wat de volgende stap wordt.

Fase 3 Groei

Je weet inmiddels hoe je bedrijf kan groeien, wat je daarvoor moet doen, in welke volgorde en in welk tempo. Kortom: je hebt een concreet stappenplan in handen. Tijd voor actie dus. Tijd voor groei!

Nextep kan in deze fase een ondersteunende rol spelen voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld op het gebied van business development, maar ook door periodieke monitoring, het geven van trainingen aan medewerkers en als objectieve sparringpartner. Dankzij het (internationale) netwerk van partners, helpt Nextep een concrete invulling te geven aan jouw volgende stap.

Ben je benieuwd welke diensten we bieden om ‘operatie groei’ uit te voeren? Bekijk hier welke diensten we leveren.

Naar onze diensten

Direct zelf aan de slag?

Krijg een eerste inzicht in de groeipotentie van jouw bedrijf!

Doe de Performance Predictor